Menu
Your Cart

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Περισσότερα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας και με την τροποποίηση του νόμου σχετικά με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης (τον Απρίλιο του 2016 στην Ελλάδα), είναι απολύτως νόμιμο να καλλιεργείται Βιομηχανική Κάνναβη (Cannabis Sativa L ή Kάνναβη) και να διανέμονται τα προϊόντα της.
Όχι, δεν προκαλούν μέθη (“φτιάξιμο”), γιατί το κύριο κανναβινοειδές (CBD) που περιέχουν είναι μη ψυχοδραστικό.
Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι ένα φυσικό συστατικό της βιομηχανικής κάνναβης (Cannabis Sativa L). Είναι ένα μη ψυχοδραστικό κανναβινοειδές, που βρίσκεται σε άφθονη ποσότητα στο φυτό της κάνναβης και διερευνάται επιστημονικά για τις διάφορες ιατρικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.
Η βιομηχανική κάνναβη θεωρείται το γένος του φυτού της κάνναβης το οποίο έχει σχεδόν μηδενικά επίπεδα THC (μικρότερο από 0,2%) και πολύ υψηλά επίπεδα CBD. Η κάνναβη καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο για χιλιάδες χρόνια για βιομηχανικούς και ιατρικούς σκοπούς. Επίσης, χρησιμοποιείται στην κατασκευή χρηστικών αντικείμενων όπως σχοινί, ρούχα, πανιά, χαρτί, ζωικά τρόφιμα και χιλιάδες άλλα προϊόντα.
Έως σήμερα δεν έχουν αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία αρνητικές συνέπειες στην υγεία ή εθισμός κατά τη χρήση hemp.
Τα τερπένια είναι οι φυσικές, ελαιώδεις, αρωματικές ενώσεις που παράγονται από το φυτό της κάνναβης αλλά και από πολλούς άλλους τύπους φυτών, όπως ο ευκάλυπτος, το θυμάρι, ο βασιλικός και το δενδρολίβανο. Οι ενώσεις των τερπενίων είναι υπεύθυνες για τα πλούσια αρώματα των φυτών, ενώ συγχρόνως προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό μια φυσική επίδραση με πλούσια θεραπευτική αξία. Υπάρχουν πάνω από 100 είδη τερπενίων, το καθένα με τη δική του μυρωδιά, γεύση και ιαματικές  ιδιότητες. Συγκεκριμένα, τα φυσικά τερπένια της κάνναβης παράγονται από τους ίδιους φυτικούς αδένες που παράγονται και τα κανναβινοειδή. Σε αντίθεση με άλλα έντονα αρωματικά φυτά, η ανάπτυξη τερπενίων στην κάνναβη ξεκίνησε για “προσαρμοστικούς” σκοπούς του ίδιου του φυτού, να αποκρούει τους θηρευτές και να προσελκύει τους επικονιαστές. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες είναι εκείνοι που επηρεάζουν την ανάπτυξη τερπενίων σε ένα φυτό, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, του καιρού, της ηλικίας αλλά και του τρόπου ωρίμανσης του φυτού. Έχει παρατηρηθεί πως μερικά τερπένια προάγουν τη χαλάρωση και την ανακούφιση του στρες. Κάποια άλλα πάλι έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ άλλα προωθούν τη συγκέντρωση και την εγρήγορση, καθώς διαμεσολαβούν στην αλληλεπίδραση του οργανισμού μας με τα θεραπευτικά κανναβινοειδή.
Τα κανναβινοειδή διαφοροποιούνται σε ενδογενή και εξωγενή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή ή ενδοκανναβιδοειδή είναι ενώσεις που παράγονται φυσικά από τον ίδιο τον οργανισμό, αποτελούν  τους χημικούς «μεταφορείς» του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς κανναβινοειδών, ώστε να επιφέρουν τελικά την απαιτούμενη ισορροπία του. Τα εξωγενή κανναβινοειδή βρίσκονται στο φυτό της κάνναβης, με γνωστότερα αυτών την κανναβιδιόλη (CBD), την τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την κανναβιγερόλη (CBG) και την κανναβινόλη (CBN). Τα κανναβιδοειδή αυτά αλληλεπιδρώντας με τους υποδοχείς των κανναβινοειδών παρέχουν τόσο σωματικές όσο και ψυχοδραστικές επιδράσεις. Με την κατανόηση λοιπόν της βιολογικής αρχής της ομοιόστασης του οργανισμού αλλά και του τρόπου με τον οποίο επεμβαίνει το ενδοκανναβιδοειδές σύστημα σε αυτόν, μπορούμε να εκτιμήσουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα τον τρόπο επίδρασής του σε μια ευρεία εφαρμογή θεραπειών με βάση την κάνναβη. Η παρουσία καθώς και η λειτουργία του ενδοκανναβιδοειδούς συστήματος κατά μήκος όλου του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, εξηγεί το πώς και γιατί μια τόσο μεγάλη ποικιλία παθήσεων και ασθενειών ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που βασίζονται στην πολυχρηστική κάνναβη.
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (endocannabinoid system) ή ενδογενές σύστημα κανναβινοειδών (endogenous cannabinoid system), το όνομα του οποίου προέρχεται από το φυτό που σχετίζεται με την ανακάλυψή του, είναι αναμφισβήτητα ένα «άγνωστο» στους περισσότερους βιολογικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι υπάρχουν 11 κύρια συστήματα οργάνων στο ανθρώπινο σώμα, μεταξύ των οποίων το κυκλοφορικό, το αναπνευστικό, το ουροποιητικό, το αναπαραγωγικό, το σκελετικό, το μυϊκό, το νευρικό, το ενδοκρινικό, το λεμφικό και το πεπτικό σύστημα. Όλα αυτά τα συστήματα αποτελούν το ανθρώπινο σώμα.  Μήπως γνωρίζετε, επίσης, ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει και το ενδοκανναβινοειδές σύστημα; Πιθανότατα όχι! Κι όμως, το ενδοκανναβινοειδές σύστημα έχει χαρακτηριστεί ως «το σημαντικότερο φυσιολογικό σύστημα, που εμπλέκεται στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας». Σε αντίθεση με το κυκλοφορικό, το αναπνευστικό ή το μυοσκελετικό σύστημα, που έχουν πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες όπως η παροχή αίματος, η χρήση οξυγόνου κλπ, το ενδοκανναβινοειδές ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλα τα άλλα συστήματα στο σώμα, προκειμένου να διατηρηθεί η ομοιόσταση – η κατάσταση ισορροπίας και η βέλτιστη λειτουργία. Μέσα από άμεσες και έμμεσες δράσεις, τα ενδοκανναβινοειδή είναι γνωστό ότι διαμορφώνουν και επηρεάζουν μια ποικιλία φυσιολογικών συστημάτων, όπως η όρεξη, ο πόνος, η φλεγμονή, η θερμορύθμιση, η ενδοφθάλμια πίεση, η αίσθηση, ο έλεγχος μυών, η ενεργειακή ισορροπία, ο μεταβολισμός, η υγεία του ύπνου, η διάθεση και η μνήμη.
Ο φυσικός και βιολογικός τρόπος εξωτερικής καλλιέργειας της κάνναβης έχει ως αποτέλεσμα ανομοιογενές προϊόν. Οι κορυφές του φυτού έχουν άνθη με καλύτερη δομή και σύσταση σε σχέση με τα μεσαία και χαμηλότερα μέρη του.
Γιατί επιτέλους ήρθε η ώρα να δείτε και να συγκρίνετε τη βιομηχανική κάνναβη στην ελληνική της διάσταση και ποιότητα. Είμαστε η μοναδική εταιρεία που αξιολογεί αξιοκρατικά και αξιόπιστα τις κατηγορίες των προϊόντων της. Τα προϊόντα physicannabi είναι 100% φυσικά, βιολογικά, δουλεμένα με χειρωνακτική φροντίδα και καλλιεργητική αγάπη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω:

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!

Captcha